Film Stockholm

Film Stockholm är Stockholms läns regionala resurscenter för film och rörlig bild. Vi drivs av Stockholms läns landstings kulturförvaltning på uppdrag av kulturnämnden, och med stöd från Svenska Filminstitutet.

Direkt till...

 
 
Alt-text till bild

Aktuellt från Film Stockholm

Dags att söka filmutbildningar

bild från Biskops Arnö 2014-04-07  15 april är deadline för ett antal filmutbildningar med olika inriktningar och på olika platser i landet, så hög tid att fila på CV och arbetsprov!

Läs mer

Sök till mötesplats för unga filmare

2014-04-03  Sök till en nationell mötesplats för unga filmare från hela landet där mingel, samtal och intresse för filmskapande står i fokus. Årets program äger rum 17-18 maj och fokuserar särskilt på ljud och musik i film. Bland årets gäster finns Lisa Langseth, Gulbaggebelönad regissör och manusförfattare som berättar om sitt förhållande till filmljud och filmmusik.

Läs mer

Tre nya projekt i STHLM Debut

2014-04-03  Av närmare 30 ansökningar har tre projekt valts ut till STHLM Debut 3, vår satsning för långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälarregionen. Bredden på ansökningarna har varit stor.

Läs mer

Ny film från öst

2014-04-03  Idag öppnar Yksi Kaksi Filmi - festivalen som synliggör ny finsk film på biografen Sture. Fram till 6 april bjuds det på finska berättelser, finsk musik och finska fester. Parallellt arrangerar Zita Baltiska filmdagar under april.

Läs mer

Deadline för utbildningar på StDH

2014-03-12  Det finns en rad intressanta kurser att söka hos Stockholms Dramatiska Högskola, med deadline 18 mars och start hösten 2014. Flera av kurserna har något form av barnperspektiv, till exempel "Barn-tv" och "Att intervjua ett barn".

Läs mer

Årets Tempovinnare korade

2014-03-10  Filmbasen/Film Stockholm står bakom det yngsta priset New Doc som går till en ny dokumentär röst. I år blev det Åsa Sandzén som belönades för den rörande animerade dokumentären STILL BORN. Varmt grattis! Åsa får 50 000 kr, varav hälften i form av teknikstöd från Filmbasen. Det blev också ett hedersomnämnande som gick till Sven Blume för MÄNNEN FRÅN VIDSEL.

Läs mer

Film i skolan-dag med Anna Odell

2014-03-03  Varmt välkommen till Filmhuset den 24 april för en fortbildningsdag kring film i skolan. Dagen är kostnadsfri och vänder sig till dig som arbetar som lärare, pedagog, kulturombud, kultursekreterare eller bibliotekarie.

Läs mer
Se alla nyheter

Nyhetsbrev

Mötesplats & talangutvecklingscentrum

Filmbasen är Stockholms läns mötesplats och talangutvecklings-centrum för unga filmare. Filmbasen drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun.
Klicka här för att komma till Filmbasen.se

Film i Stockholms län

Prenumerera på nyheter

 Nyheter via Rss

Dela

Palvelua suomeksi/Service på finska
Jos kuulut suomenkieliseen kansalliseen vähemmistöön, sinulla on oikeus käyttää omaa kieltäsi ollessasi yhteydessä meihin.
Lue lisää tästä 

EPiTrace logger