Vätternrundan  2012

Vätternrundan 2014

Vätternrundan är världen största cykellopp och en riktigt utmaning med sina 300 km runt Vättern. Gillar du att cykla och kan tänka dig att lägga ner 100 mils träning innan loppet är du nästan i mål, i alla fall mentalt. Varför inte anta utmaningen och sätt upp din målbild: när du går i mål på 2014 års Vätternrunda!

Anmälningssidan för SLIF:s förbokade grupper till Vätternrundan 2015 öppnar på denna sida 1 oktober 2014.

Vätternrundan är en utmaning utöver det vanliga som funnits sedan 1966. I sällskap med 23 000 andra cykelintresserade får du uppleva en riktig folkfest och efter 300 km har du all anledning att vara stolt över din prestation. Folklivet i Gränna, backen ner mot Jönköping, soluppgången i Hjo, backarna i Bankeryd, Tivedens skogar och bron över Hammarsundet. Vägen runt den vackra sjön Vättern bjuder på många minnesvärda upplevelser.

Loppet är ett motionslopp utan resultatlista.
Banan har nio depåer som tillsammans med start och mål i Motala erbjuder en fantastisk service som gör Vätternrundan unik.

Vätternrundan 2014 med SLIF

Måndag den 23 september öppnade vi för anmälan till SLIF:s förbokade grupp på Vätternrundan 2014. Vi har 60 platser med start klockan 04.24. Priset för förbokade grupper har dock 2014 blivit 400 kronor dyrare. Ordinarie pris är 1350 kronor och priset för förbokade grupper är 1750 kronor. Vi har valt att erbjuda en förbokad grupp för att ge våra medlemmar en möjlighet att få plats på detta omåttligt populära cykellopp. 
 

Historia

Vätternrundan 2013

Så var rundan över för 2013. Sammanfattningsvis kan man säga att det var en solig runda men ganska tung - kraftig mot- och sidovind ner till Jönköping, men på andra sidan omvandlades det till sido- och medvind. Hade man varit en segelbår skulle det gått undan hela vägen, men nu är man cyklist...

Reportage

Läs här om hur Anna Timonen upplevde sin allra första Vätternrunda: - Då stod man här vid starten, nervös, spänd, bortkommen men också förväntansfull. Hur hamnade jag här?  

Läs här om Per Ekmans fartfyllda Vätternrunda med ett 40-manna rövargäng. Tiden blev till slut 7 timmar och 33 minuter. Respekt!

Hur var din upplevelse under Vättternrundan? Skriv och berätta!

Information och anmälan

Vätternrundan är fulltecknad!

SLIF:s anmälningslänk till SLIF:s förbokade grupp på Vätternrundan 2014 stängdes 31 oktober 2013. När den ordinarie anmälan öppande den 4 november klockan 19.00 tog det bara 12 minuter för Vätternrundan att bli fulltecknad.

 

Anna Timonen och Per Ekman - två av SLIF:s representanter under 2013 års Vätternrunda

Tips på cykelsidor

EPiTrace logger