Vätternrundan  2012

Vätternrundan 2015

2014 tog de ordinarie platserna slut på 12 minuter!  Ta gräddfilen och anmäl dig till SLIF:s förbokade startgrupp - 60 platser med starttid klockan 01:57 den 13 juni. Efter genomfört lopp kan du dessutom ansöka om subvention. Anmälan sker i två steg: intresseanmälan till SLIF:s grupp, efter det får du ett mejl med information om hur du anmäler dig hos Vätternrundan till SLIF:s förbokade grupp. Anmälna är öppen mellan 1 -19 oktober.

Vätternrundan är världen största cykellopp och en riktigt utmaning med sina 300 km runt Vättern. Gillar du att cykla och kan tänka dig att lägga ner 100 mils träning innan loppet är du nästan i mål, i alla fall mentalt. Varför inte anta utmaningen och sätt upp din målbild: när du går i mål på 2015 års Vätternrunda! Vätternrundan är en utmaning utöver det vanliga som funnits sedan 1966. I sällskap med 23 000 andra cykelintresserade får du uppleva en riktig folkfest och efter 300 km har du all anledning att vara stolt över din prestation. Folklivet i Gränna, backen ner mot Jönköping, soluppgången i Hjo, backarna i Bankeryd, Tivedens skogar och bron över Hammarsundet. Vägen runt den vackra sjön Vättern bjuder på många minnesvärda upplevelser.

Loppet är ett motionslopp utan resultatlista.
Banan har nio depåer som tillsammans med start och mål i Motala erbjuder en fantastisk service som gör Vätternrundan unik. Vätternrundan 2014 med SLIF


 

Historia

Vätternrundan 2013

Så var rundan över för 2013. Sammanfattningsvis kan man säga att det var en solig runda men ganska tung - kraftig mot- och sidovind ner till Jönköping, men på andra sidan omvandlades det till sido- och medvind. Hade man varit en segelbår skulle det gått undan hela vägen, men nu är man cyklist...

Reportage

Läs här om hur Anna Timonen upplevde sin allra första Vätternrunda: - Då stod man här vid starten, nervös, spänd, bortkommen men också förväntansfull. Hur hamnade jag här?  

Läs här om Per Ekmans fartfyllda Vätternrunda med ett 40-manna rövargäng. Tiden blev till slut 7 timmar och 33 minuter. Respekt!

Hur var din upplevelse under Vättternrundan? Skriv och berätta!

Vätternrundan 2015

För vem: Alla som jobbar inom SLL eller på en arbetsplats med vårdavtal med SLL som är medlem i en SLIF-ansluten förening 2014. 

Vad krävs för att kunna anmäla sig:  Medlemskod. Medlemskoden är personlig och du  får den via mejl direkt efter att du ansökt om medlemskap i en SLIF-ansluten förening.  Hitta din förening

Bråttom? Anmäl dig här

När: 13 juni

Start: 01:57

Antal platser i SLIF:s förbokde grupp: 60

Anmälan öppnar: 1 oktober. Först till kvarn gäller!

Sista anmälningsdag: 19 oktober

Pris: 1 750 kronor, för anmälan i förbokade grupper

Orinarie pris: 1 350 kronor

Subvention: 200 kronor. Ansökan efter genomfört lopp - senast den 26 juni.

Varför anmäla sig genom SLIF: Gemensam SLIF-grupp och det ger en möjlighet att hinna anmäla sig. 2014 tog de ordinarie platserna slut på 12 minuter. Möjlighet till subvention.

Frågor: kontakta Åsa, asa.michaelsson@slif.sll.se ; 08-690 51 54; 070-484 83 87

Anmälan

 

Anna Timonen och Per Ekman - två av SLIF:s representanter under 2013 års Vätternrunda

Tips på cykelsidor

EPiTrace logger